Június harmadik dekádjában érik. Friss fogyasztásra és ipari célra egyaránt javasolt. Mérete változó – kicsi-, középnagy vagy nagy (4-8 g). Alakja lapított gömb, színe bordópiros, kocsánya igen rövid. Húsa nagyon kemény és ropogós, íze édes-savas, gyakran kissé jellegtelen. Repedésre kevésbé hajlamos. Középerős növekedésű, vázágai előbb feltörőek, majd szétállóak, koronája ritka, kúp alakú. Elsűrűsödésre és felkopaszodásra sem hajlamos. Korán termőre fordul és igen bőtermő. Tápanyag- és vízellátásra igényes. Intenzív koronaformákra is alkalmas. Termőkorban alig igényel metszést. Géppel nagyon jól betakarítható, a sűrűn berakódott rövid kocsányú gyümölcsök kézzel viszont nehezen szedhetők.Porzófái: Bigarreau Burlat, Margit, Solymári gömbölyű, Linda, Germersdorfi, Hedelfingeni óriás, Katalin, Stella