Érés idő: július közepén termékenyülő sárgabarack, jó pollenadó. Gyümölcse középnagy 40-55 g. Legkisebb átmérője 40 mm, kúpos, gömb alakú. Héja élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpiros, élénkpiros fedőszínnel mosott. Húsa narancssárga, éretten lédús és puha, íze lédús savas-zamatos, talán a legkiválóbb zamatos kajszibarack. Szinte teljesen megegyezik a „Magyar kajszi” gyümölcsével. Magja édes. Fája középerős növekedésű, koronája félgömb alakú, zömökebb, mint a „Magyar kajszi” koronája. Jó termőképességű, rendszeresen és bőven terem. Sokoldalúan felhasználható gyümölcsöt terem. Gyümölcséből lekvár, dzsem, befőtt, gyümölcslé és pálinka is készülhet.
Meliorációs rács
Harcot
Újfehértói Fürtös
Sárgalonc (Diervilla)
Sárgalevelű borbolya (Berberis Golden Torch) 