Gyümölcs jellemzői:bogyói nagyok, megnyúlt kerekded alakúak, íze kellemes, jellegzetes, a fekete ribizli jellegzetes illata finoman érezhető, ültetési ideje:- szabadgyökerű növény március-április, illetve október-november. Növény jellemzői:kifejezetten erős növekedésű, vastag, ritkán álló vázágrendszerrel, vesszői tüskétlenek, levele középnagy, fényes, az egreshez hasonló, bőtermő, kiegyenlítetten terem. Szerves anyag használatával minden talajon jó eredményeket érhetünk el. Tövét tartsuk gyommentesen.Érési ideje:július közepén kezd érni, kb. 2 hétig tart az érési ideje. Porzói: öntermékeny. Permetezése: betegségekre abszolút nem érzékeny, vegyszerek nélkül tartható. Metszése:érdemes ritkítani a lombját a besűrűsödés ellen, a törzsén lévő sarjakat távolítsuk el. Felhasználása:sokrétű felhasználás jellemzi, főként mélyhűtés, konzervipari felhasználás, szörp, gyümölcslé, gasztronómia területén szószok, szörpök készíthetők belőle